Hos Sofus er vi på trods af vores jyske ydmyghed ikke bange for at sige, at vi selv synes, at vi har nogle rigtig gode programmer. Ikke desto mindre kan vi meget bedre lide, når vores kunder kan fortælle lidt om vores programmer – det er jo trods alt dem, som bruger dem hver eneste dag.

I Kolding kommune er der blevet foretaget en opfølgning på deres brug af Sofus Match, hvilket er blevet foretaget gennem interviews med henholdsvis to forskellige plejefamilier samt to forskellige familieplejekonsulenter. De er generelt begejstrede for programmet, hvor de særligt lægger vægt på hele automatiserings-delen, som sikrer, at informationen ikke går tabt:

”Før vi fik Sofus sendte vi ting via. E-boks. Det var noget være bøvl… Vi bruger jo i forvejen meget tid på administration af børnene, og Sofus er et godt system… I Sofus kan jeg se, når de ting vi sender er åbnet og læst. Og så er det jo en kæmpe fordel at alt automatisk bliver journaliseret og gemt i et system. Det er en kæmpe lettelse når barnet f.eks. bliver hjemgivet og ikke er hos os som plejefamilie mere, at den information ikke går tabt…”
Plejefar 1

Derudover bliver der af en anden plejefamilie lagt vægt på fordelen ved, at programmet er cloud-baseret og derfor ikke ligger lokalt på computeren:

”Det er så rart endelig at have et system (Sofus), hvor rapporteringsdelen ligger direkte. Det betyder at jeg ikke længere skal have noget liggende lokalt på min egen pc.”
– Plejefar 2

Sofus Match er blevet Familieplejens primære fagsystem. Det betyder, at alt vedr. deres arbejde nu er samlet ét sted, hvor de før arbejdede i flere forskellige fagsystemer. Familieplejekonsulenterne er generelt begejstrede for systemet, og fortæller blandt andet:

”Dejligt system der er overskueligt. Det er tydeligt at mærke, at systemet er tilrettelagt og udviklet ud fra den administrative del af familieplejen, og det giver bare mening. Det er uden sammenligning det bedste system vi nogensinde har haft!”

Familieplejekonsulent 1

”Fælles informationer kan pludselig sendes ud med ét klik til alle vores plejefamilier. Før kunne vi bruge lang tid på at slå nogle plejefamilier op i ét system og nogle andre i ét andet. En opgave der før tog flere dage kan nu gøres på et par minutter… Det er en kæmpe lettelse.”

Familieplejekonsulent 2

 

 

Interesseret i at høre mere om sofusMATCH?

Ønsker du at vide mere om programmet, hvad det koster at anskaffe eller at prøve det gratis, så kan du udfylde kontaktformularen, og så kontakter vi dig snarest muligt. Du er også velkommen til at ringe eller sende os en mail med navn og telefonnummer, så vil du snarest blive ringet op.

60 22 53 32

martin@sofus.dk

49 40 90 62

hanne@sofus.dk

Dagbogsprogrammet

DPU dokumentation